Financiële fitheid voor mijn bedrijfEen aantal jaar geleden ben ik een marketing bedrijf begonnen. Ik had marketing gestudeerd en een paar jaar voor een bedrijf gewerkt op de marketingafdeling. Ik had het idee dat ik goed was in mijn werk, maar helaas kon ik niet blijven bij die werkgever. Het ging niet goed met het bedrijf en ze moesten mensen ontslaan. Aangezien ik nog geen vastcontract had, was het gemakkelijker om mijn contract niet te verlengen. Ik vond het erg jammer, maar het gaf mij ook de kans om iets nieuws te beginnen en ik startte zelf een bedrijf. De eerste twee jaar werkte ik alleen, maar ik had veel werk en het leek mij verstandig om mensen aan te nemen. Mijn eigen werk veranderde al snel naar het managen van mensen en het leiden van een bedrijf en ik deed zelden nog mijn oude werkzaamheden. Ik vond het leuk om te doen, maar ook vaak erg zwaar. Het bedrijf groeide door en ik nam meer mensen in dienst, omdat er ook veel werk was. Een half jaar geleden zijn we echter een grote klant verloren en dit heeft veel impact op het bedrijf. Ik heb veel werknemers in dienst, maar het aantal opdrachten valt al een tijd tegen. Dit veroorzaakt veel stress bij mij en dit heeft een impact op mijn humeur. Ik vond altijd een financiële fitheid voor mijn bedrijf erg belangrijk, maar door het plotseling wegvallen van een grote klant, gaat het niet goed met de financiële fitheid. Ik wil liever geen mensen ontslaan, omdat ik weet dat ze het geld nodig hebben. Als ik echter nog een grote klant verlies, dan zal het desastreust zijn voor het bedrijf, daarom leek het mij verstandig om hulp voor financiële fitheid te zoeken.   

Financiële fitheid met de hulp van Smart Coaching & Training

Online las ik verschillende artikelen over waarom financiële fitheid belangrijk is voor een bedrijf. Ik herkende veel punten die beschreven werden. Als het goed gaat met een bedrijf, dan zijn mensen vrolijk en is er een goede sfeer. Als het niet goed gaat, dan is er veel stress en vaak heeft dit een negatieve impact op de werksfeer, maar ook de productiviteit. Ik zocht naar bedrijven die konden helpen met financiële fitheid en vond toen de website https://www.smartcent.nl/financiele-fitheid/ van het bedrijf Smart Coaching & Training. Dit bedrijf biedt veel trainingen aan voor bedrijven, maar kan ook mensen begeleiden. Ik las op hun website over financiële fitheid en het leek mij verstandig om contact met ze op te nemen. Tijdens een gesprek vertelde ik over mijn bedrijf en hoe het op het moment gaat. Ik vertelde dat we diverse problemen hebben en dit de sfeer negatief beïnvloed. De medewerker van Smart Coaching & Training vertelde dat ze veel ervaring hebben met het begeleiden van bedrijven in deze situatie en ook ons kunnen helpen. We konden samen een plan maken en de situatie analyseren, zodat we de situatie konden proberen te veranderen.

Een betere sfeer

Met de hulp van Smart Coaching & Training kreeg ik een beter inzicht in de financiële situatie van mijn bedrijf. We hebben hierna aanpassingen gemaakt om de financiële fitheid te verbeteren. Met diverse aanpassingen staat het bedrijf er nu beter voor, waardoor ik mij beter voel en minder stress heb. De sfeer in het bedrijf is ook beter geworden en we hebben weer vertrouwen in de toekomst. Voor hulp bij financiële fitheid kan ik Smart Coaching & Training aanraden.

  • Ze geven trainingen en begeleiding
  • Ze hebben veel ervaring
  • We maakten samen een plan
  • De aanpassingen hebben veel geholpen