Het is inmiddels bekend dat een AED een leven kan redden. Het is daarom ook niet ongebruikelijk dat er bij veel bedrijven en in veel kantoren een AED te vinden is. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Het is in feite een draagbare defibrillator waarmee je het hart na een hartstilstand weer op gang kunt laten komen. De AED geeft een elektrische schok aan het hart, waardoor deze weer op gang komt. Een gewone defibrillator mag alleen door bevoegd medisch personeel gebruikt worden, maar een AED is in principe door iedereen te gebruiken. Wanneer het gebeurt dat iemand een hartstilstand krijgt, kan een omstander zijn of haar leven dus redden door het gebruiken van een AED. Een AED analyseert het hartritme van de patiënt door middel van de elektroden die op de borstkas geplakt worden. Na deze analyse geeft de AED precies aan wat je moet doen. Hierdoor is iedereen die gesproken instructies op kan volgen in staat om een AED te bedienen. Wanneer je zelf een bedrijfspand hebt, is het verstandig om ook een AED paraat te hebben. Je hoopt natuurlijk dat je deze nooit nodig zult hebben, maar mocht het gebeuren dat een van je medewerkers een hartstilstand krijgt, kan hij of zij worden gered door het gebruik van de AED. Voor de draagbare defibrillators zijn speciale AED wandkasten te bestellen. Deze AED wandkasten zijn de ideale manier om je draagbare defibrillators veilig op te bergen. 

AED wandkasten bestel je bij de AED webshop 

Wanneer je een eigen onderneming met een eigen bedrijfspand hebt, doe je er dus verstandig aan om een AED aan te schaffen. De aanwezigheid van een AED kan namelijk het verschil maken tussen leven en dood. Wil je je AED veilig opbergen, dan zijn er speciale AED wandkasten te koop. Deze kasten bevestig je aan de muur, waarna je je AED erin kunt plaatsen. Zo zijn de apparaten veilig opgeborgen, maar nog steeds goed toegankelijk voor het geval dat nodig is. Er zijn verschillende soorten en merken AED wandkasten beschikbaar. Sommige varianten zijn universeel, terwijl andere varianten enkel met bepaalde merken of modellen compatibel zijn. Ook hebben verschillen de wandkasten van elkaar qua opties. Sommige wandkasten zijn bijvoorbeeld geschikt voor buiten. Deze wandkasten hebben meestal een verwarmingselement, waardoor de AED op een constante temperatuur blijft en de batterij niet snel leeg raakt. Er zijn ook AED kasten beschikbaar met een pincode. Wanneer je AED op een locatie hangt waar deze gemakkelijk ontvreemd kan worden of het risico bestaat dat men er onterecht gebruik van maakt, dan kun je een wandkast bestellen waar een pincode op in te stellen is. Een pincode op een wandkast is echter niet aan te raden, daar dit het gebruik van de AED ernstig kan belemmeren. Al deze AED wandkasten bestel je bij de AED webshop. Naast AED wandkasten heeft de AED webshop ook speciale wandbeugels in het assortiment. Hiermee kun je je draagbare defibrillators ook aan de muur bevestigen, maar er zit dan geen beschermende kast omheen. De AED webshop is gespecialiseerd in de verkoop van draagbare defibrillators en accessoires. Zo kun je er onder andere ook terecht voor: 

  • AED batterijen 
  • AED elektroden 
  • AED tassen 

Alles wat je nodig hebt voor de veiligheid van je medewerkers op kantoor kun je dus online bestellen bij de AED webshop. 

Betel gemakkelijk je wandkast online 

Heb je draagbare defibrillators in je bedrijfspand hangen en ben je op zoek naar AED wandkasten om ze veilig in op te bergen? Bestel deze dan gemakkelijk online via de AED webshop. Kijk op aed-webshop.nl voor het volledige assortiment en bestel je wandkasten online.