Wanneer je last hebt van lichamelijke klachten breng je meestal een bezoek aan de huisarts. Deze zal jou dan in de meeste gevallen een medicijn voorschrijven, waardoor de klachten moeten afnemen. Het is echter ook mogelijk om therapie te volgen om van je gezondheidsklachten af te komen. Een van die therapieën die je kunt volgen, is halotherapie. Halotherapie, ook wel bekend als zouttherapie is een speciale therapie waarbij je in een zoutkamer behandeld wordt. Deze behandeling kan helpen wanneer je klachten ondervindt aan je ademhaling. Halotherapie vindt dus plaats in een speciale zoutkamer. Deze speciale behandelkamers bevinden zich veelal in zoutmijnen of zoutgrotten. Een speciaal apparaat zorgt ervoor dat er een medicinale zoutnevel in de kamer wordt verspreid. Door het inademen van deze nevel, kunnen ademhalingsklachten worden verminderd. 

Halotherapie bij haloclinic Nederland 

Als je dus last hebt van ademhalingsproblemen, dan is halotherapie wellicht voor jou een oplossing. Halotherapie kan aantoonbaar je klachten verminderen. Deze therapie kun je ondergaan in plaats van medicatie, maar is ook te combineren met medicijnen als je deze al neemt. Voor zouttherapie wordt aangeraden om minstens twee sessies per week te volgen, gedurende een traject van meerdere maanden. Zo zorg je ervoor dat de verschijnselen het snelste zullen verdwijnen en ook niet meer terug zullen komen nadat je klaar bent met de behandeling. Zouttherapie is echter geen wondermiddel, het zorgt er niet voor dat je in een keer van je medische klachten af bent, maar zorgt voor een geleidelijk herstel. Dit betekent dus dat je symptomen geleidelijk aan zullen verminderen en, afhankelijk van de ernst van de aandoening, volledig zullen verdwijnen. Wanneer je zelf medicatie gebruikt voor je symptomen, dan kun je er middels therapie ook voor zorgen dat je minder of zelfs geen medicatie meer nodig hebt. Het is natuurlijk een stuk prettiger om niet meer afhankelijk te zijn van medicatie en je gewoon je dagelijkse leven kunt leiden zonder elke dag medicijnen te gebruiken. Naast het verhelpen van symptomen van medische aandoeningen aan de luchtwegen of de longen, kan zouttherapie ook helpen bij huidklachten. Het inhaleren van de medicinale zoutdeeltjes verhoogt namelijk het immuunsysteem. Hierdoor ben je beter bestand tegen ontstekingen en deze ook sneller kunnen genezen. Halotherapie heeft dus een medicinale werking en kan helpen bij verschillende medische klachten. Zo kun je deze therapie bijvoorbeeld toepassen voor het verhelpen van: 

  • COPD 
  • Astma 
  • Eczeem 
  • Cellulitis 

Een behandeling in de zoutkamer heeft dus een positieve werking op je gezondheid. Hoe goed zo’n behandeling werkt, hangt natuurlijk wel af van de ernst van de aandoening, de leeftijd van de patiënt en zijn of haar leefomgeving. Het is een behandeling die echter wel de moeite waard is om te proberen, indien je zelf klachten ondervindt. Bij haloclinic Nederland zijn al enkele duizenden patiënten van hun symptomen afgeholpen door behandelingen in de zoutkamer. Je kunt al vanaf een leeftijd van zes maanden een therapie volgen bij haloclinic Nederland. Verschillende patiënten met diverse huidaandoeningen en longklachten zijn al geholpen en hebben nu geen medicatie meer nodig. Momenteel worden deze behandelingen helaas nog niet vergoed door iedere verzekeraar. Ben je echter verzekerd bij de verzekeraar Zorg en Zekerheid, dan kan  halotherapie voor jou wel verzekerd worden. Neem in dat geval contact op met je verzekeraar. 

Maak nu een afspraak voor een behandeling bij haloclinic Nederland 

Heb jij dus last van ademhalingsproblemen of heb je een huidaandoening? Overweeg dan halotherapie bij haloclinic Nederland. Een behandeling in de zoutkamers zorgt er geleidelijk aan voor dat je symptomen zullen verdwijnen. Hierdoor heb je straks dus ook geen medicatie meer nodig. Kijk op haloclinic.nl voor meer informatie of maak meteen een afspraak voor een behandeling.