Een schone kamer voor produktie van kwaliteitEen schone werkvloer en frisse ruimte is erg belangrijk voor een goede productiviteit. Daar waar produktie wordt gedraaid is dat erg belangrijk, omdat er schoon gewerkt moet worden en het voor iedereen prettig moet zijn om in de produktieruimte te kunnen werken. Een schone kamer voor produktie is dus heel erg belangrijk, ongeacht wat voor producten u ook maakt. Voor sommige industrieën gaat dit echter nog een stapje verder. Denk aan voedings- en levensmiddelen en farmaceutische bedrijven. Maar ook andere organisaties, zoals fabrikanten van halfgeleiders of zonnecollectoren hebben te maken met strenge richtlijnen voor ultra schone kamers. Hierbij is een schone kamer voor produktie pure noodzaak, omdat dit soort kamers volledig stofvrij moeten zijn. Het gaat daarbij verder dan het schoonmaken van objecten, omdat de stofdelen die in de lucht rondzweven ook onderdeel maken van de schone omgeving. Stof, vuil en bacteriën mogen daarbij niet de kans krijgen om de ruimte binnen te komen en daarom is het belangrijk dat een schone kamer voor produktie van dit kaliber wordt gecreëerd door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is.. ClimaTech is dé organisatie op het gebied van het adviseren, ontwerpen bouwen en onderhouden van dit soort speciale schone kamers.

Een schone kamer voor produktie laten ontwerpen

ClimaTech heeft een werkwijze ontwikkeld waarbij alle elementen samen komen voor het ontwikkelen van een schone kamer voor produktie. Naast het advies en ontwerp van deze schone kamer en de bouw ervan bij u op locatie kunt u ook goede nazorg verwachten, zoals:

  • Service
  • Onderhoud
  • Validatie

Dit in Nijkerk gevestigde bedrijf heeft op vele locaties al een schone kamer voor produktie aangebracht en dat zijn bedrijven geweest uit verschillende branches, die één ding met elkaar gemeen hebben, namelijk dat er een kamer moest komen die absoluut stofvrij is. Een kamer waarbij vrijwel geen enkele invloed van buitenaf een effect kan hebben op de produktie die in deze kamer plaatsvindt. Bij de bouw van een schone kamer voor produktie staat niet alleen uw wens voorop, maar wordt ook gekeken naar de mogelijkheden op locatie. De schone kamer moet namelijk aan allerlei aspecten voldoen en de omgeving waarin deze geplaatst moet worden en alle randzaken die van invloed kunnen zijn, moeten ook in overweging worden genomen. Dit houdt in dat zelfs rekening wordt gehouden met het meubilair en gereedschap en dat er ook richtlijnen moeten zijn voor het dragen van kleding in de ruimte. ClimaTech heeft voor het ontwerpen van een schone kamer voor produktie zich aangemeten dat het bij het ontwerpproces direct de bij het eerste ontwerp goed moet zijn. Dit is belangrijk, omdat zo de kwaliteit van de schone ruimte gegarandeerd kan worden en alle aspecten van het hele productieproces hierin worden meegenomen. Dit alles zorgt ervoor dat u een absoluut schone kamer voor produktie op uw locatie kunt verwachten, waarbij een garantie wordt afgegeven op de reinheidsclassificatie die benodigd is bij de produktie van uw goederen.

Het laten bouwen van de schone kamer

Een schone kamer voor produktie wordt door ClimaTech in verschillende fases gebouwd. Al deze fases staan uitgebreid omschreven op climatech.nl, waarbij u kunt lezen hoe de hele voorbereidingsfase in zijn werk gaat. Na deze voorbereiding volgt de montagefase, waarbij alles voor de schone kamer wordt gemonteerd en geïnstalleerd. Uiteraard wordt bij de bouw al rekening gehouden met de reinheid van de kamer. Na afronding van al deze werkzaamheden wordt de kamer grondig gecontroleerd. Aan de hand van een nulmeting wordt een voorstel gedaan voor het onderhouden en valideren van de schone maker, waarna u volledig wordt ontzorgd en ClimaTech uw partner blijft om de schone kamer voor produktie in optimale conditie te houden.