Afvallen is voor veel mensen een lastige opgave. DiĆ«ten werken vaak niet, omdat men zich tijdens het dieet vaak erg ongelukkig voelt en na het dieet in veel gevallen de kilo’s net zo hard weer terug krijgen. Om deze reden zijn er veel mensen die zich genoodzaakt voelen om een maagband te plaatsen. Maar Het is ook mogelijk om via Hypnose Praktijk een virtuele maagband te laten plaatsen. De virtuele maagband heeft een paar duidelijke voordelen ten opzichte van een gewone fysieke maagband. Het meest voor de hand liggende voordeel van de virtuele maagband is het feit dat er geen operatie nodig is. Niemand gaat in je lichaam snijden en dat betekent dat er ook geen enkele risico’s zijn als je kiest voor een virtuele maagband. Bij een operationele ingreep zijn er altijd risico’s. Soms zijn deze groot en soms nihil, maar er bestaat altijd een kans dat er iets mis gaat. Je kunt immers ook niet altijd voorzien hoe een lichaam reageert op externe interventie. Een routine procedure kan tot kwalijke gevolgen leiden. Soms is het overwicht dusdanig riskant voor de gezondheid, dat een medische ingreep noodzakelijk is. Maar je zou dus kunnen overwegen om een virtuele maagband te laten plaatsen. Het effect van deze virtuele optie is namelijk identiek aan een echte maagband. Dat betekent dat je hongergevoelens minder zullen zijn, omdat de hersenen sneller een signaal krijgen dat de buik vol zit. In principe is hypnose een methode die naar de werkelijke oorzaak kijkt. Elke ervaring zit immers in onze hersenen. Als we pijn hebben, dan denken we dat de pijn voortkomt uit de wond, maar het zijn de pijngebieden in de hersenen die signalen ontvangen en ons pijn doen voelen. Als die pijngebieden verdoofd zijn, dan voelen we geen pijn ook al zien we met onze eigen ogen een enorme wond ergens op ons lichaam. Het is dan ook de maag die weliswaar prikkels naar de hersenen stuurt, maar het zijn de hersenen die uiteindelijk zorgen voor een hongergevoel of een vol gevoel. Daarom is het ook verstandig om langzaam te eten, want soms zit je al vol maar is het signaal nog niet bij de hersenen en dan kun je dooreten. Zodra het signaal dan eenmaal de hersenen bereikt, dan voel je je meer dan vol. In plaats van de maag te verkleinen via een maagband hoef je er dus alleen voor te zorgen dat de hersenen prikkels ontvangen die maken dat de hersenen als het ware denken dat de maag vol zit. Dit is wat een virtuele maagband doet zonder grote ingreep.

Na drie hypnose sessie is je virtuele maagband al compleet

Het is ook niet zo dat je ellenlange hypnose sessies moet ondergaan voordat je kunt gaan afvallen. Er zijn slechts drie sessies voor nodig om de virtuele maagband te plaatsen. Daarna zal je zien dat je minder trek hebt in eten en dus ook makkelijker kunt afvallen. Een dieet is vaak moeilijk omdat je de hele dag hongergevoelens hebt, maar als die hongergevoelens wegvallen, dan is het opeens een stuk makkelijker.

Hypnose voor vele klachten en kwalen

Hypnose richt zich op de hersenen of je geest en daar bevinden zich de oorzaken van vele ongewenste gewoonten. Deze gewoonten kun je via Hypnose Praktijk dus een halt toeroepen. Op de site van hypnose-praktijk.nl vind je een overzicht van allerlei klachten en kwalen die je via hypnose kunt aanpakken. Denk aan:

  • Nagelbijten
  • Roken
  • Depressie
  • Chronische pijn