“Ik eet biologisch”, dit hoor je vaak om je heen. Waarom zou dat zijn? Blijkbaar is het beter om bijvoorbeeld biologische kip te eten dan een goedkope plofkip. Het scheelt wel veel in prijs maar vandaag is jouw kans om je eens in te lezen in de redenen om voor biologische kip te kiezen. Waar kun je bijvoorbeeld biologische kip kopen? Dat kan onder andere via de site van moormann. Cuno moormann & Zn BV is namelijk de prouducent op het gebied van wild- en gevogeltegespecialiteiten. De redenen om biologisch vlees te gaan eten zullen eveneens aan het einde van dit artikel worden toegelicht. 

Waarom biologische kip via Cuno moormann & Zn?

Waarom zou je jouw biologische vlees eigenlijk via hen kopen als dat ook bij anderen kan? Allereerst zijn zij al vijftig jaar het adres als het gaat om de eerste kwaliteit wild- en gevogeltespecialiteiten. Ben jij ook nieuwsgierig naar de biologische kip die zij aanbieden? Het is zelfs mogelijk om een kijkje te nemen of eerst en monster af te nemen zodat je zeker weet wat je bestelt en de kans heb gekregen om dit product eerst een beetje et ontdekken. De biologische kip is namelijk de laatste jaren duidelijk in opmars. Waarom is dat zo? De redenen om biologisch vlees te eten zullen aan het einde worden toegelicht en hopelijk zullen meer mensen na het lezen van dit artikel over de biologische kip ook daadwerkelijk meer gaan kiezen voor biologisch vlees in plaats van ander vlees, het is niet voor niets dat er zoveel aandacht aan wordt besteed. Dit is namelijk niet alleen zo in dit artikel maar met name ook in media en kranten wordt er veel discussie over gevoerd. 

Waarom zou je biologisch vlees gaan eten? 

Dan is het nu ook tijd om de redenen te beschrijven waarom je eigenlijk biologisch vlees zou moeten gaan eten. Het is in ieder geval niet om de prijs, want als je goedkoop uit wilt zijn dan kies je wel voor de plofkip die voor zo ongeveer de helft uit water en andere stoffen bestaat. Maar goed, wat zijn dan wel echt de redenen om bijvoorbeeld biologische kip te gaan eten? Lees verder en raak overtuigd! Hier komen allereerst kort samengevat vier redenen om biologisch te gaan eten. Zie ze hier opgesomd staan:

  • Er zitten geen kleur-, geur-, en smaakstoffen in de voeding
  • De biologische dieren krijgen aanzienlijk meer ruimte
  • De biologische boeren krijgen een eerlijke prijs
  • Dieren van de biologische boeren hebben een beter leven
Het is alleen al fijn om voor biologische kip te kiezen als je je beseft dat deze wel beweegruimte heeft gehad en niet is afgemaakt op zeer jonge leeftijd om vervolgens lekker in de pan te worden gebraden en goedkoop door het mondje van de consument te laten gaan. Iedereen mag zich realiseren dat dieren ook gevoel hebben, het is niet zo dat dieren geen gevoel hebben en mensen wel. Wees je er van bewust en kies eens voor de biologische kip en bespaar op andere boodschappen. Het loont, je zult er geen spijt van krijgen!