Het is in verhouding tot normale melk en yoghurt wat lastiger om rauwmelkse yoghurt te kopen, dit is namelijk wat ingewikkelder om de produceren. We zijn zo gewend aal normale melk en yoghurt, welke worden gepasteuriseerd, dat het even zoeken is naar bedrijven die melk en yoghurt nog maken op de originele manier, met behulp van echte, rauwe melk. Raw Milk Company is een bedrijf dat precies dit doet. Zij verkopen super gezonde, ongepasteuriseerde en biologische zuivel die ze maken van koeien die heel veel buiten komen. Rauwe, biologische melk is super goed voor je, daarom maken ze er rauwmelkse yoghurt van. Deze kun je bestellen in hun webshop samen met de andere producten van rauwe melk. In de toekomst hopen ze hun assortiment steeds verder uit te breiden met andere producten van rauwe melk, zoals boter. Al deze producten zijn super goed voor je gezondheid, en bovendien veel lekkerder dan normale melk of yoghurt. Het is moeilijk uit te leggen waar het verschil het hem in zit, maar de smaak is over het algemeen veel puurder dan die van de melkproducten uit normale supermarkten. Alleen al om die reden geven veel mensen de voorkeur aan producten die zijn gemaakt van rauwe melk, puur om de smaak dus.

Waarom is rauwmelkse yoghurt gezond?

De voornaamste reden dat producten van rauwe melk, zoals de rauwmelkse yoghurt van Raw Milk Company zo gezond zijn is dat ze grotendeels onbewerkt en dus volkomen natuurlijk zijn. Als gevolg daarvan weet je lichaam precies hoe het verteerd moet worden en valt het niet zo zwaar op de maag. Daarnaast bevat het simpelweg, door het gebrek aan bewerking, nog veel meer voedingsstoffen dan gepasteuriseerde melkproducten. Bovendien zitten er ook nog eens meer goede bacteriën in, als gevolg van hetzelfde bewerkingsproces. Rauwmelkse yoghurt heeft door alle bovenstaande kenmerken een positief effect op je gezondheid, en dat kun je merken aan de volgende zaken:

  • Darmklachten zoals PDS of de ziekte van Crohn verminderen
  • Men heeft minder last van obstipatie of diarree
  • Reumatische klachten verminderen
  • De huid verbetert (bijvoorbeeld bij eczeem)
  • Met heeft minder last van slijmvorming in de keel

Als je dit lijstje een aantal keer overleest snap je waarom veel mensen overgestapt zijn van normale, gepasteuriseerde yoghurt op de rauwmelkse yoghurt van Raw Milk Company. 

Het effect van pure, biologische voeding

Raw Milk Company is ervan overtuigd dat jouw lichaam het beste werkt als je het voedt met enkel de beste voeding. En de beste voeding is volgens hen pure voeding, die zo min mogelijk bewerkt is en waar dus alls voedingsstoffen nog inzitten. Je lichaam gebruikt deze voedingsstoffen vervolgens om weefsels op te bouwen en te herstellen, zonder onnodig belast te worden met chemische ingrediënten die je lichaam kunnen schaden. Aan de ene kant moet je je lijf dus geven wat het nodig heeft, en juist voeding vermijden die je lichaam kan schaden of waar het simpelweg niks mee kan. Rauwmelkse yoghurt is het perfecte voorbeeld van pure voeding die je lichaam voorziet van de juiste voedingsstoffen, zonder het verder te belasten. Het is heel licht verteerbaar en dus ook prima te gebruiken door mensen die normaal gesproken met buikpijn reageren op melkproducten.